viana do castelo

De smalle stegen, de mooie versieringen en de heerlijke terrassen maken dit een fijne stadje om even te bezoeken. De stad die aan de zee gelegen ligt speelde vroeger een belangrijke rol voor ontdekkingsreizen en momenteel voor de kabeljauw vangst.

bezienswaardigheden
In het centrum vind je het vroegere gemeente huis, een drinkfontein, een groot plein en twee musea. Viana do Castelo wordt ook wel de stad van de architectuur genoemd, dus behalve imposante herenhuizen en historische gebouwen vind je ook moderne architectuur van Portugals grootste architecten. In de omgeving van Viana kun je een fietstocht langs de kust of naast de rivier. Ook kan je hier mooi surfen, windsurfen of kitesurfen en bodyboarden. Jetskiën, zeilen, roeien of kanoën kan op de rivier Lima.

Kerkje op de berg
Ten noorden van de stad ligt de heuvel Monte de Santa Luzia. Deze plek is wereldberoemd, vanwege de kerk op de berg. Je kunt hier eenvoudig komen door de lift te nemen vanuit het centrum of je kunt naar boven rijden met de auto. Toen wij er waren stond het kerkje in de steigers, vandaar geen foto, maar wel een mooie foto van de binnenkant van de kerk. Dit was echt prachtig! Als je buiten staat kun je genieten van het mooie uitzicht!

Advertisements