praia da amoreira

Dit strand wordt ook wel het best bewaarde geheim van de Algarve genoemd. Het uitgestrekte strand kent heerlijke minibaden tussen de rotsen in een kalme, warme zee. Hier vind je geen massa’s toeristen, hippe strandtenten of anderszins commerciële activiteiten. Wel een leuk beachhouse met lekkere visgerechten op het menu.

route
De route is een hele belevenis. Je doorkruist een dorpje, rijdt over diverse landweggetjes om vervolgens aan te komen op een plek waar weinig officiële parkeerplaatsen zijn. Er staan veel campers, logisch want de plek is prachtig. Als je eenmaal de auto geparkeerd heb kun je de mooie houten trap volgen die je naar het strand leidt. En nu komt het allerleukste; opeens stopt de trap en loop je door het water naar de overkant!

surfspot
Het is de ideale surfplek. De ochtend dat wij er waren stond er veel wind en waren er veel golven. Verschillende surfers waren aan het lessen het zag er super gaaf uit. Het strand was niet druk en mooi licht zand. Bij ons was het ‘s ochtends vrij koud, dus hadden we nog lekker onze sweater aan. Bij het leuke strandtentje kun je lekker een kop koffie of thee halen en wat te eten. Minimalistisch, maar ultiem!

Advertisements