ponte de lima

Zoals gezegd liggen hier de roots van mijn vriend, zijn oma komt hier vandaan. Het was ontzettend leuk om hier te zijn terwijl je weet dat zijn oma daar ook 70 jaar geleden was.
Het is een idyllisch dorpje, niet heel groot maar heel leuk om door heen te lopen!

terrasjes
Het dorpje ligt aan het water en telt klassieke winkels waar je bijvoorbeeld tafelkleden kan laten maken of plaatselijke wijnen kunt kopen. Logisch, de regio rond Ponte de Lima is bekend om de productie van groene wijn, oftewel vinho verde. Die kan je hier dus het beste gaan proeven! Ook heb je er kledingwinkels en veel terrasjes. De mooie huizen, de prachtige boompjes en de vergrijzing die in dit dorp heerst maakt dat je het gevoel hebt dat je even terug in de tijd gaat.

markt
Op de dag dat wij er waren was er een grote markt aan het water. Een deel bestond uit verse vis, vlees en brood. Een ander deel vooral uit (kinder)kleding, bakspullen en je er was een kraam waar je CD’s kon kopen. Dit vonden Maurice en ik zo grappig, dat we die ook gelijk maar even op de foto hebben gezet.

genieten
Als je over de markt loopt kom je uiteindelijk bij een grote stenen brug. Loop die brug even op, want het is er prachtig!Zo zie je eilandjes waar water langs stroomt en de omgeving is ontzettend groen! De brug is ook het meest markante punt in Ponte de Lima is de brug. Hoe kan het ook anders, de plaats is er naar vernoemd;  Ponte de Lima betekent brug over de Lima. Tot de late Middeleeuwen was deze brug van groot belang voor het noorden van Portugal, omdat het de enige plek was om de rivier Lima over te steken. Momenteel is het een belangrijk onderdeel van de route vanuit het zuiden naar Santiago de Compostela.

Het leven is om van te genieten. Dat ontdek je hier wel. Er wordt rustig gewandeld, biertjes gedronken op één van de vele terrasjes bij de rivier en rustig onder een boompje gezeten.

 

 

Advertisements