spots in noord

Aan deze kant van het IJ is er steeds meer leuks te ontdekken. Relaxte en leuke spots schieten als paddenstoelen uit de grond. Dineren met een prachtig uitzicht over de stad? Het kan. Net als genieten op het terras aan het water terwijl de bootjes rustig langs varen. Deze industriële kant van Amsterdam wordt alsmaar hipper. Een bezoekje waard dus!

Veel restaurants ken ik nog niet in Noord, omdat ik er niet heel vaak kom, maar bij de tentjes die hieronder beschreven staan  heb je gegarandeerd een leuke avond!

‘Gaan we hier alweer eten’ hoor ik vaak van mijn vriend als ik samen met vrienden in Amsterdam wil eten. Hangar vind ik zo een fijne spot. Een lekker terras bij mooi weer en daarbij van binnen ook een prachtig restaurant. Een heerlijke kaart en de lekkerste wijnen maken je avond compleet! Geschikt voor lunch, borrel, diner en feestjes!


‘t Houtskooltje, nog nooit gegeten, maar als we naar Hangar rijden dan komen we altijd langs dit kleine maar leuke restaurantje gereden met het te gekke terras! Bij mooi weer gaan wij hier zeker een keertje eten.


Voetjes in het zand en geniet van je biertje of wijntje… dat kan bij Stadstrand Plekk. Plof neer in de zitzakken, neem plaats aan de leuke houten picknicktafels en geniet van de leuke kampvuurtjes. Ook het eten is hier ontzettend lekker. Deze spot is het leukst bij mooi weer en, heel handig, er vaart een veerpont heen! Ook bij slecht weer kun je binnen dineren in een leuk interieur.


Bij bijzondere gelegenheden ga je dineren bij Madam of het ronddraaiende restaurant Moon. Geniet van het prachtige uitzicht en na afloop kun je nog even schommelen op het dakterras. Hou er wel rekening mee dat het dakterras om 22.00 uur dicht gaat! Dit speciale plekje moet je van te voren wel even reserveren.


Het is altijd leuk om bij een andere vestiging van Loetje te eten. Zo kan dat ook in Amsterdam Noord bij Loetje aan het IJ. Het is vooral een licht restaurant met veel grote ramen en is gelegen aan het water. Zomers kun je hier heerlijk op het terras vertoeven en de bootjes voorbij zien komen!

 

De stad én wijk waarin ik woon en dus zal deze blog regelmatig geupdate worden met nieuwe spots en foto’s. Laatste update: maart 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s