manusia dunia green lodge

Klein, kleiner, kleinst. Dat is Gili Air. Per boot kom je aan op dit prachtige eilandje. Er is geen kade om aan te meren en dus beweeg je je langs de railing van de boot. De bemanning tilt je backpack of koffer van boord en deze wordt netjes op het zand neergezet. Eenmaal op het strand kun je of lopend of per paard en wagen naar je accommodatie. Wij kozen voor het laatste.

green lodge 
Het is altijd spannend wat voor accommodatie je hebt. Met de grote houten voordeur konden wij ook niet even snel naar binnen spieken. Toen de deur eenmaal geopend werd zagen wij een prachtige groene oase. Wat een rust en wat een lieflijk kleinschalige plek. Een simpele kamer in industriële stijl. De badkamer is semi open. De plaats waar normaal smalle ramen zouden zitten was het nu opengewerkt met kleine vierkantjes  Geen zorgen, het is ver boven ooghoogte. En er kan niemand achter langs lopen, omdat er alleen maar bomen achter staan. Er is geen zwembad bij het verblijf, maar als je de deur uitloopt sta je binnen 2 minuten met je voeten in het azuur blauwe zeewater. De lodge wordt gerund door twee Franse zusjes, die helaas met vakantie waren toen wij er verbleven.

ontbijten
Zodra je ‘s ochtends wakker werd kon je naar de receptie lopen om je ontbijt te bespreken. Je kon een keuze maken uit verschillende hapjes zoals o.a. yoghurt met homemade granola, vers fruit, brood met jam en thee & koffie. Hier heb ik werkelijk waar de lekkerste yoghurt ooit gegeten. Heel romig en vol van smaak. Ze vragen altijd netjes of je roomservice wilt of dat je het boven op de patio wilt eten. Wij kozen wederom voor het laatste en hebben heerlijk in de schaduw met uitzicht op palmbomen ontbeten.

activiteiten
Gili Air is vrij klein. Een rondje om het eiland lopen is in een uur of 4 gedaan. Je loopt dan over het mooie witte strand, langs de beachclubs, winkeltjes en duikscholen. Duiken en snorkelen op de Gili eilanden is een aanrader vanwege het mooie koraal en de kleurrijke vissen. Je hebt zelfs nog de kans om een schildpad te spotten als je tussen Air en Lombok gaat snorkelen. Bij Manusia Dunia verhuren ze fietsen. Dit is zeker aan te raden als je de binnenzijde van het eiland wilt ontmoeten.

plaatselijke manieren
Bij aankomst in de lodge krijg je naast je kamersleutels ook een setje zaklampen. Dit is wel belangrijk om te weten: op Gili Air staan geen lantaarnpalen. Het is er aarde donker dus dan zijn zaklampen fijn om mee te schijnen. Je ervaart een ultiem kampeer gevoel. Ik vond het dan ook erg knus. Ook staat er een Moskee op het eiland. Dus waar je ook verblijft, je hoort ‘m. Wij verbleven er toen het ramadan was, dus wellicht hoorden wij hem toen net iets vaker.

Gili Air is een echte aanrader. Wij waren er 3 dagen (incl. reisdagen) en dat was voldoende. Het is immers maar een klein eilandje. En als je een leuk verblijf zoekt, weet je dat deze accomodatie ultiem genieten is!

lodge: Manusia Dunia Green Lodge
adres: Jalan Pantai Barat 83352 | Gili Air, Lombok
inchecken: dagelijks vanaf 12.30 uur tm 19.00 uur 
website: http://www.manusiadunia.com/ | te boeken via booking.com
prijsindicatie: 2 nachten incl. ontbijt € 157,- | 2.4 miljoen roepia

airco: ja deze is aanwezig en naar wens in te stellen
paard & wagen: kost ongeveer 150.000 roepia oftewel € 7.50
muggen: vergeet niet te smeren met 50% deet

 

 

 

Advertisements