lx factory

LX Factory is een must see. In oktober 2016 ben ik er even een uurtje geweest, maar omdat wij onze vlucht moesten halen redde wij het alleen om er te ontbijten. Erg jammer, want het zag er allemaal zo leuk uit. In april 2017 waren wij er weer en hebben we langer op het terrein ‘rondgehangen’.

tijdverdrijf
Het is een voormalig industrieel terrein waar de havenarbeiders in de buurt woonden. Anno 2016 vind je er restaurantjes, galeries en studio’s. Anno 2016 vind je er restaurantjes, galeries en studio’s. Gelegen ten zuid westen van Bairra Alto en ligt dicht aan hoe kan het ook anders, de Taag. Je kan hier prima een ochtend of middag vertoeven.

shops
Zo vind je er veel lunchrooms, mooie tekeningen op de muren, maar vooral veel shops. Een winkel waar alles van kurk wordt gemaakt en verkocht wordt zoals armbandjes, schoenen, tassen etc. Een hippe dierenwinkel, interieur/vintage winkels, een gave motorwinkel, een winkel waar ze alles van hout verkopen als zonnebrillen, klokken etc, maar er is ook een shop waar je je baard kan laten trimmen door een barbier. Je leest het al, teveel om op te noemen. Gauw zelf even een kijkje nemen dus!

LX Factory heeft een drukke agenda want elke week is er wel een feestje, optreden of andere toffe activiteit.

adres: Rua Rodrigues de Faria 103, Lissabon
openingstijden: ma – zo van 12.00 uur, sommige winkels zijn iets eerder geopend.
website: lx factory