jungle fish

In deze spa kun je een dag even relaxen. Niet gelegen aan het strand, maar in de prachtige bossen van Ubud. Een infinity pool met uitzicht en wanneer je naar beneden kijkt zie je een mooi en vooral groen dal. Het is aardig diep ook, wat je even doet beseffen hoe hoog de spa gelegen ligt.

prachtige route
Met de scooter kun je het makkelijkst op deze plek komen. Vanwege de hoge heuvels die je onderweg tegen komt raad ik je af om met de fiets te gaan. Taxi kan natuurlijk ook, maar de ervaring met een scooter is intenser. Je kunt alle kanten op kijken en vooral ook naar de hoge bomen onderweg, de mooie uitgestrekte rijstvelden en je kunt makkelijk even stoppen om een voetbalwedstrijdje aan de zijkant van de weg mee te kijken.

spa
Na het smalle zandweggetje op te zijn gereden, kom je aan bij de receptie van de spa. Zij vertellen je vriendelijk waar je heen moet en bewaren eventueel je helm. De groene tuin met het wandelpad zijn al een verademing om doorheen te lopen. Het pad leidt je naar het restaurant, waar je ook nog verder voorbij moet wandelen. De vele traptreden naar beneden laten je afvragen waar je in vredesnaam terecht gaat komen. Er lijkt geen einde aan te komen. Wanneer je de laatste lange trap beloopt, glinstert het water door de bladeren en zie je de parasollen aan het zwembad staan. Je wordt vriendelijk ontvangen en je krijgt een bedje voor die dag toegewezen.

minimum bedrag
De entree van de spa is gratis, maar er is wel een minimum bedrag dat je er dient te spenderen. Dit is afhankelijk van het bedje dat je kiest. Hoe luxer, hoe groter het minimum bedrag is. Dit principe is overigens heel gebruikelijk in Bali. De kosten variëren van 150.000 tot 600.000 roepia (€10,- tot € 40,-). Naast relaxen op je ligbedje zijn er in het water ook speciale ‘bedden’. Hierdoor lig je deels in het water (lekker koel) en wordt je lichaam aan de voorkant mooi bruin. Let wel op dat je niet verbrand natuurlijk.

sfeer
De rust is er hemels en de muziek is een mix van pop en afternoondance. Het is ook zeker geschikt om met kinderen hierheen te gaan. Ze hebben een ondiep badje waar de kinderen op rotsen kunnen spelen. Als je wilt zonnen dan is het een aanrader om vroeg heen te gaan. Er is vooral in de ochtend en in de middag zon.

spa: Jungle Fish
adres: 
alan Raya Sebali, Ubud
openingstijden:
iedere dag van 7.30 – 22.00 uur
website:
 http://www.junglefishbali.com
reserveren: via de website bij contact. Dit is aan te raden.
prijsindicatie 2 personen: 1 dag incl. handdoeken, lunch en drankjes € 40,- | 600.000 roepia
tip: je hoeft je strandlaken niet mee te nemen, deze krijg je bij aankomst.

Advertisements