jimbaran

Ben je dol op vis? En ook op het strand? Dan kan je van deze tip heel blij worden. Jimbaran is een strand in het zuid-westen van Bali. Overdag lijkt het een gewoon strand met hier een daar een leuke strandtent waar je kunt genieten van je Bintang. Maar ‘s avonds ontpopt het zich tot een plaats waar de locals het liefste zijn.

dineren op het strand
Eigenlijk is deze plek pas favoriet bij de locals als de zon onder is gegaan. De restaurants, die er in eerste instantie niet zo leuk uit zien, zetten hun tafels en stoelen buiten op het strand. Bijna tot aan zee. Op elke tafel staat een kaars, wat een sfeervol effect geeft. Het geruis van de zee op de achtergrond maakt je vakantiegevoel compleet.

verse vis
Het beste kun je hier verse vis eten. De vis is die dag gevangen in zee en wordt ‘s avonds veelal gegrild. Het ruikt er ook naar barbecue en de rook zie je over de daken van het restaurant waaien.

beste restaurant
Het eten is bij elk restaurantje goed en het is bij ieder tentje druk. Maar het meest opvallend was dat Menega Cafe ontzettend druk was. Er stond een wachtrij van een uur. Eenmaal in het hotel heb ik toch even opgezocht wat dit cafe zo bijzonder maakt. Bleek het achteraf toch de beste visrestaurant te zijn en eentje met een verhaal. Het is een restaurant dat jaren geleden getroffen werd tijdens de aanslagen op Bali. Inmiddels zijn alle renovaties achter de rug en wordt er weer lekker gekookt.

strandwandeling
Het is een mooi strand met fijn zand en de zee heeft bijna geen golven. Ook een strandwandeling is mogelijk, maar het strand is niet ontzettend lang.

adres: Jalan Four Seasons Muaya Beach | Jimbaran Bali
openingstijden: dagelijks geopend
website: http://www.menega.com/
aanrader: als je er wilt eten reserveer dan even van te voren

 

 

Advertisements