spots in noord

Vlak achter centraal station vind je Haarlem Noord. Een volksbuurtje waar je in de Cronje (winkelstraat) nog steeds de groenteboer, visboer en ambachtelijke slagerijen vindt en de lokale Turkse winkel zeer populair is. Er zijn in het winkelcentrum commerciële shops als Shoeby, Vero Moda, Ici Paris, HEMA, woonwinkels en drogisterijen vinden. Ook kun je er gratis parkeren en pak je er eenvoudig de bus naar het centrum.

Als je Noord wilt verkennen raad ik je aan om bij Cleeff te gaan ontbijten, koffie te drinken of te gaan lunchen. Een hippe en leuke spot waar je fijn je tijd door kan brengen. Twee vrienden maakten plannen om een koffietent in Amsterdam te openen. Maar waarom in Amsterdam als het ook in je eigen stad kan? Toen het apothekerspand aan de Kleverparkweg leeg kwam te staan grepen zij deze kans met beide handen aan. Het is de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

Als je kiest voor een een ontbijtje of koffie met lekkers bij Cleeff in de ochtend kun je aansluitend heerlijk gaan wandelen door het mooie Kleverpark en langs het water met wilgen. Als je halverwege de ronde bent en inmiddels dus vlakbij het station kom je uit bij het Dolhuys. Dit is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw krankzinnigen werden verpleegd. Het museum heeft als belangrijkste onderwerp de psyche en geest van de mens in al haar facetten. Misschien wel de meest onbegrijpelijke ziekte die we om ons heen meemaken. Er wordt een overzicht gegeven van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook wisselende exposities. En als bezoeker kun je jezelf laten testen op ‘Hoe normaal ben jij?’. Na afloop kun je heerlijk lunchen in de serre van het Dolhuys. Met mooi weer kun je heerlijk buiten op het terras zitten.  Of je pakt de auto weer om door te rijden naar IKEA. Die zit er nagenoeg ook om de hoek.

Via IKEA rij je eenvoudig weer de snelweg op, maar mocht je na het shoppen bij IKEA honger hebben gekregen bezoek dan zeker even het Veerkwartier om te gaan dineren. Het is een spot dat lijkt op een kas en waar ze heerlijke seizoensproducten serveren. Met het uitzicht op de Veerplas (waar zomers veel kindjes aan het spelen zijn) is het aangenaam vertoeven en een mooie afsluiting van een heerlijk dagje in Haarlem Noord!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s