cleeff

Deze leuke hippe tent in Noord mag je niet missen. De vrienden Rik en Merel maakten plannen om een koffietent in Amsterdam te openen, maar kozen gelukkig voor hen eigen stad Haarlem. Dat dit dus een een fijne spot is voor koffieliefhebbers, dat begrijp je! Gelukkig niet alleen voor koffie, ook voor huisgemaakte lekkernijen en een heerlijke lunch kun je hier terecht. Of om in alle rust een tijdschrift te komen lezen of te genieten van de mensen om je heen. Want een drukbezochte spot is het. De Kleverbuurt is momenteel upcoming. Er worden nieuwe huizen gebouwd en steeds meer jonge gezinnen gaan zich hier settelen. Dochters komen hier met hen op leeftijd rakende moeders gezellig lunchen, net als jonge meiden met hen pasgeboren kindjes, maar ook stelletjes of gezinnen vind je hier.

buiten zitten
Je kunt heerlijk buiten genieten van de zon en zitten op de hoek van de straat met als uitzicht de voorbij lopende mensen en de kleine winkelstraat. Binnen zitten kan natuurlijk ook. Geniet er van de mooie robuuste muur, prachtige zwarte spijlen stoelen of de strakke hanglampen.

koffie of thee
Cleeff heeft niet alleen heerlijke koffie van White Label, maar ook aan een goede selectie thee is gedacht; Afrikaanse Rooibos Chai van Monkey Chief of de bijzondere kruidenmelange van The Greek Mountain. Natuurlijk worden deze geserveerd met een stukje homemade lekkernij.

ontbijt en lunch
Een heerlijke croissant of lekkere ouderwetse wentelteefjes staan op de kaart.. De lunch is overwegend vega of met vis. Een bewuste keuze. Kies bijvoorbeeld voor hummus of huisgemaakte eiersalade. Ook hangt er aan de wand naast de bar een bord met een special die regelmatig veranderd. Laatst kon er gekozen worden voor een heerlijke pompoensoep of tonijnsalade. En voor de kleintjes bestel je gewoon een broodje chocopasta of kaas.

Ben je in de buurt? Ga er dan zeker een keertje langs. Al is het maar om het heerlijke huiskamergevoel te ervaren.

adres: Kleverparkweg 13, Haarlem
openingstijden: ma – vr: 08.30 – 18.00 (dinsdag gesloten) – weekend 10.00 – 18.00 
website: Cleeff Haarlem

 


(foto’s gemaakt door het hotspotmeisje, HaarlemCityBlog of VTWonen)