braga voetbalstadion

Via Chisoka kwam Maurice erachter dat je het voetbalstadion, Estádio Municipal de Braga, kunt bezoeken. Dit vond hij natuurlijk ontzettend leuk, omdat dit een stadion waarbij architectuur en de natuur met elkaar gemixt zijn! Mijn vriend kent de voetbalclub ook van tv, dus hij wilde dit bezoekje wel erg graag doen.

aankomst
Dat het stadion niet alleen leuk is voor voetballiefhebbers of architectuurliefhebbers, dat heb ik wel ontdekt. Ik vond het een indrukwekkend stadion en het bezoeken meer dan waard. Het stadion ligt in een voormalige steengroeve en ligt tegen een helling met uitzicht op een vallei. Wanneer je aankomt, dien je je bij een loket te melden en zij geven aan wanneer je door mag rijden. De auto parkeer je onder het stadion en in de lobby kun je wachten op de host. De PR dame van het stadion haalt je op en gaat je rondleiden. Wij waren samen met een Italiaans stel, hetgeen leuke gesprekken op leverde.

rondleiding
Allereerst stap je in de lift en kom je uit op het punt waar de voetballers ook staan vlak voordat het veld betreden. Dit vond ik een gaaf moment, want wanneer kan je hier nou staan? Daarna mocht je in de duck-out zitten en rondje om het veld lopen. Het veld zag er slecht uit toen wij waren en de PR dame legde uit dat het inderdaad het geval was en er met man en macht aan gewerkt werd om dit voor het nieuwe seizoen in orde te krijgen. Ook legde zij de constructie en de bouw van het stadion uit.Het dak van het stadion vangt het water op en dit wordt via een buis afgevoerd naar de berg. Erg indrukwekkend om te zien en vooral heel duurzaam over nagedacht. En er zijn geen commerciële doeleinden, wat inhoudt dat je tijdens de rust geen eten of drinken kunt kopen. Een seizoenskaart kost ongeveer € 30,-.

adres: Parque Norte R. de Montecastro, 4700-087 Braga
website: Estádio Municipal de Braga
kaartjes: € 10,- euro p.p.

Advertisements