bom jesus

Het is even een klim, ook na 6’en in de avond met de warmte die wij hadden. Bom Jesus is iets wat je wel beklommen moet hebben als je in Braga bent. In de heuvels boven ligt dit belangrijke bedevaartsoord voor katholieken. Deze 18e-eeuwse kerk in barokstijl wordt omringd door tuinen, grotten en beeldhouwwerken. Pelgrims komen hier eeuwenlang.

prachtige route
Als je de trap neemt, is het de moeite waard om af en toe even stil te staan op de talrijke plateaus om de standbeelden, barokke versieringen en fonteinen te bekijken. Dit deden wij ook samen met Chisoka. Na het bestuderen van de talrijke kunstwerken en misschien een paar momenten van stille overdenking kun je buiten een schitterende wandeling maken door de kleurrijke tuinen van het heiligdom. Je vindt hier grotten, standbeelden, een vijver en een adembenemend mooi uitzicht!

lopen, bus of tram
Als je met de auto bent, is het verstandig om ruim de tijd te nemen in verband met de wegen. Je kunt op de berg parkeren, maar zult wel een stuk moeten lopen. Je kunt kiezen om op een lagere verdieping te parkeren en dan eerst een paar trappen te pakken om vervolgens aan de echte trappen te beginnen of je slaat de eerste trappen over en pakt een bus. Ook hoef je de echte trappen niet op als dat niet lukt, er gaat namelijk een trammetje op waterkracht ook naar boven.

Pasen
Als het even kan, is het aan te raden om je reis rond Pasen te plannen. Deze periode wordt in Portugal Semana Santa genoemd. Rond deze tijd beklimmen veel pelgrims de trappen, sommigen op hun handen en knieën bij wijze van boetedoening.

Kerk en omgeving
Zelf hadden wij wat kort de tijd en besloten wij door het prachtige park en de mooie grotten te lopen en niet de kerk zelf te bezoeken. Voor ons een prima keuze en we hebben dan ook genoten van de mooie grot en de prachtige groene bomen en het water waar je kan varen.adres:
Estrada do Bom Jesus, 4715-261 Tenões
openingstijden: 
iedere dag van 09.00 – 21.00 uur
website:
 Bom Jesus


Advertisements