biken door de rijstvelden

Met de mountainbike fietsen door de rijstvelden van Ubud. Ik kan het iedereen aanraden. Vanaf de vulkaan roets je naar beneden en hoef je vaak niet eens meer te trappen. Onvoorstelbaar waarschijnlijk, maar toch is het zo. Onderweg kom je langs de mooiste velden, mannen die houtbewerken, kinderen die buitenspelen, hanen die klaargestoomd worden voor het bekende gevecht en ter afsluiter ga je lunchen bij een Balinese familie.

Vulkaan
Wij zijn gaan mountainbiken met Celebrity Tours. Je wordt bij je accomodatie opgehaald om vervolgens Luwak koffie (de bekende kattenkoffie) te gaan drinken. Waarna de reis zich vervolgd om te gaan ontbijten bij de Vulkaan. Na het ontbijt is het zover en word je naar een plek gebracht waar de mountainbikes klaar staan. Vanaf daar is het bijna alleen maar bergafwaarts. Zo kun je goed om je heen kijken naar al het moois.

Rijstvelden
Bijna overal waar je fietst zie je rijstvelden. Balinezen die hard aan het werk zijn op het land en vrouwen die onder een doek zitten en af en toe een gil geven. Zij zijn de vogelverschrikkers en doen dat in ruil voor wat eten. Kan de groep waarmee je bent goed biken? Dan zoekt de gids net een iets bijzonder weggetje uit om langs te fietsen. Als je iets specifiek wilt zien, bijvoorbeeld een school, tempel en mensen die houtbewerken dan kun je dit altijd aan je gids vragen.

Wil je echt iets zien van het binnenland en de inheemse bevolking? Dan kan ik je deze tour aanraden. Halverwege de middag ben je weer terug bij je accommodatie en kun je nagenieten van de mooie tocht.

tour: Celebrity Tours
prijs:  400.000 roepia p.p ( 27,-) 
website: celebrity biketours