alila seminyak

De laatste nacht van je vakantie af sluiten met een plek die net iets luxer is dan je andere verblijven is een tip die ik onlangs kreeg. In Bali kun je voor weinig geld in een mooi hotel zitten. Maar Alila is de overtreffende trap. Van dit hotel wordt je stil, bijna sprakeloos eigenlijk. Wat een ambiance, luxe en voor wat een mooie gebouwen. Goedkoop was het ook niet, maar het is de tofste afsluiting van de vakantie geweest en iedere cent dubbel en dwars waard geweest.

entree
De oprijlaan is meters lang en ongeveer halverwege wordt de taxi gecontroleerd. Met een scanner wordt de auto aan de onderzijde gecoontroleerd. De kofferbak en de motorkap moeten open worden gezet zodat de beveiliging het kan checken. Daarna rijd je een stukje door tot je aankomt bij de lobby van de receptie. Hier begint het feest al. Een lichte ruimte met hoge plafonds en achter de balie van de receptie is een plantenmuur. Bij aankomst krijg je een eigen PA die tijdens jouw verblijf je aanspreekpunt is. Ze loopt met je mee naar je kamer, dan wel niet met de golfkar. En legt in de kamer uit hoe alles werkt, vraagt of het naar je zin is en geeft tot slot aan dat als er iets is wij haar kunnen contacten.

luxe
Als je luxe van deze categorie niet kent kijk je je ogen uit. Ik dus ook. Er waren 3 weides met strandbedden waarvan een weide specifiek voor kinderen. De andere twee weiden hadden een infinty pool aan zee. Strandlakens werden voor je neergelegd en standaard kreeg je een waterflesje op het tafeltje naast je. Deze werd ook aangevuld als het flesje leeg was. Wij hebben er heerlijk gezwommen, uitgerust voor de komende vlucht en de laatste tijdschriften uitgelezen. Het allerfijnste was dat wij niet om 12.00 uur uit hoefden te checken op de dag van vertrek. Onze PA had geregeld dat wij tm 16.00 uur in onze kamer konden blijven. Als dat niet was gelukt, dan hadden we een eigen ‘Hospitality room’ gekregen. Een kamer met alles erop en eraan, maar voor een kortere duur dan een normale kamer. Prachtig toch?

kamers
Adembenemend mooie kamers zijn het. Er is enorm op details gelet, de ruimtes zijn goed ingedeeld, de airco sprong uit als de glazen schuifdeur open werd gedaan (duurzaam!) en je kon heerlijk op het balkon relaxen. Het zwembad waaraan onze kamer lag was alleen voor ons complex. Heerlijk rustig. Als je ‘s avonds thuis kwam na het dineren en je kwam je kamer binnen, dan was alles gereed gemaakt om te kunnen slapen. Het bed was aan beide kanten een stukje opengeklapt, gordijnen dicht geschoven en er lagen schone handdoeken in de badkamer. En natuurlijk zijn er verschillende kamers. Ieder met een eigen prijskaartje.

Naast Alila Seminyak is er ook een Alila Uluwatu en een Alila Ubud.

hotel: Alila Seminyak
adres:
Jl. Taman Ganesha No.9
inchecken: dagelijks vanaf 12.00 uur .
uitchecken: tot 12.00 uur

website: http://www.alilahotels.com/seminyak | te boeken via booking.com

 

 

Advertisements